Monday, January 23, 2012

Spaghettiku taraaaa.....



Pagi nie cik Az sarapan pagi
dengan Spaghetti buatan sendiri
atas tunjuk ajar seorg kawan di tempat keja
hasilnya saya berjaya gak masak
Spaghetti yang sedap.. tp tak tau la selera
org lain can ner.. tp pada saya
ok je sedap je.. boleh la kg2
hehehehehehhe
cara nak sediakan pun bkn nya susah sangat pon
senang je just rebus2 n goreng2 je
pas tue masuk je la apa2 yg mau d sapak
bg spaghetti tue sedap n ada rasa..
cium bau pun dah rasa kenyang
apa lg klu nak makan..
pasti menyelerakan
Alhamdulillah siap juga sesi masak memasak Spaghetti
pepagi nie... (",)


Sunday, January 22, 2012

Bosan...

Sepanjang hari nie
rasa mcm boring je hidup nie.. tak tau nak wat apa
nak jln2 pun rasa malas je.. tak tau apa
bah sebenarnya aku fikirkan nie sume pun tak kena...
aku nak jln2 siap iron baju dan tudung tetiba
hati mcm rasa berat sangat nak jalan padahal dah gak buat
janji ngan kanda tapi aku ndak tau
kenapa aku jd mcm tak tentu kejap nak jalan
kejap tak nak jalan..
Last2 aku malas jalan ikut gerak hati je.. Tido la aku sepanjang
hari nie.. huhuhuhuhuh... bangun2 petang lepas solat
aku pun rajin2 kan diri ke dapur
buat pisang goreng untuk minum petang
sambil melayan2 lagu2 yang best2
sampai la rasa kekenyangan.. aku beralih lagi
nak buka Lap top nak main tenet
tp rasa mcm bosan je..
harap2 esok tak la mcm ari nie
yang aku rasa bosan dan burink je
Aduiiiiiiiii... tp klu nak jln2 pun esok nak g mana??
nak beli apa.. bosannn la...
aduiii napa aku teda idea nak wat apa
tolongggggggggg laa..

Ok la dulu yer..
Nak Rest Jap!!!!

Thursday, January 19, 2012

Tetiba BARAN pepagi nie!!!!

Pagi nie best je rasanya
iya la esok kan dah nak cuti
lama plak tue cuti ..sampai ari selasa..
Rabu baru masuk ofis.. alang kah bestnya
tapi masalahnya tak tau mau jalan g mana???
klu dok umah je confirm burink
tapi belum ada lg planning
nak bercuti g mana... hihihihihihihihiihihi
Tetapi pepagi nie
mood mcm lain2 je asyik2 mcm ada yg tak kena je
tetiba cepat naik marah.. panas dan mcm2 lg
malas betul aku... tp aku ndak tau kenapa
skrg nie mcm cepat je naik angin..aku pun tak tau kenapa???
mcm ada je something yg ndak kena
dah tue.. bole2 rasa mcm stress je..
aku tak tau adakah??? sebab org2 disekelilingku nie
suka sangat mendesak atau macam mana???
tp aku dapat rasa sejak dua menjak nie
ada je yang aku ndak kena...
cuma cara aku buat2 tak layan je..
tp pada hakikatnya mood aku mmg ndak baik...
tak tau kenapa..
huhuhuhuhuhuhhuh sabar je la...
Kena Istighfar bebanyak pagi nie
lg pun ari nie kan ari Jumaat jd
x elok klu moody2 nie
nnt pintu rezeki tertutup
lg pun bukan juga tebiat aku moody2
pepagi nie.. hilang amal aku klu asyik dok
baran je... baik aku tenangkan minda dan hati aku
dengan doa penerang Hati...
OK la dulu yer...
nanti kta sambung lg
Salam dan bye
kengkawan sume...


Tuesday, January 17, 2012

Video kisah cinta Kami...


Malam Nie..
saya dah dapat 1 lg idea..
iaitu nak buat video
"Tentang Kisah Kami Berdua"
mgkn juga sebab terlalu ingat kat dia
maka mucul 1 akal untuk
membuat video clip sendiri
walaupun cara editing dia tak berapa bagus
bnyk lagi kekurangan yg perlu
di improve .. tp yang pasti
saya bahagia sgt2 coz dapat juga menghasilkan
video Clip ciptaan sendiri....
sukeeeeeenyerrr
harap2 video ini bole lg diperbaiki
untuk mendaptakan kepuasan
...
taraaaaaa...
Jom Saksikan (",)


video


Friday, January 13, 2012

Kisahku di Pagi Sabtu...

Pagi2 lg dah ada org salah no phone
ada ker.. dlm masa2 tgh dibuai
mimpi yang indah2 tetiba handphone ku
berbunyi berapa kali bunyi saja tak angkat
mengganggu tidoku je..
memandangkan aku dah tak tahan dgn deringan
Hp ku ... akhirnya aku pun angkat la
phonku yang berbunyi tue..
kedengaran suara lelaki... aku pun tanya la

Az: Encik nak cr siapa?? sya rasa awak slh dail org la...
Org Asing: sya x slh org sya kwn Mail nak kenalan..
Az: huhuhuhuhuh... (Panas) sepa tue Mail???.. Ko kenalan.. Pelik.
Org Asing: Kamu org mana tinggal d mana...???
Az: aku org la ..xkn Alien...huhuhuhu Aku tggal d Umah xkan d Planet
Org Asing: jgn la mcm tue nak kenalan nie.....
Az: mls lynnn... Off je Phone......Tuuuuuututututtuuuuu

Sakit ati bila tido kena kacau lagi2 org yg xdikenali
ingatkn panggilan dr org tersyg..
rupa2nya org sesat..huhuuhu
tue la kisah ku pagi nie.. maka tido ku pun xdpt la sambung
coz mata pun dah segar.. tgk matahari pun dah
kuar.. so bangun la aku bersihkn muka
lepas tue .. dgn rajin nya trn la dapur
buat sarapan .. cucur Cempedak dgn Nescafe lg tue


Nie la Nescafe tuk SarapanKu pg nie

siap sume ..sya pun sarapan la ...
tue la kisah ku di pagi sabtu nie


Tuesday, January 10, 2012

Hadirmu Penyeri Hidupku

Dugaan Berkasih ....
tak kan luput
Namun...
dalam onar masih terselit kebahagiaan...
yang pasti
Kehadiran mu membawa 1000 erti baru
dalam kamus idupku

Kini... Ku tak takut lagi hadapi segalanya
Terima Kasih Sayangku
kerna dikau segalanya bagiku
kerna dikau adalah hidupku

Tulus Ikhlas dari BB buat Mya ku Sayang...

Salam Rindu selalu dan SelamaNya


Sunday, January 8, 2012

Muka Matanggg.. Taraaaaaa...

Hai-hai,
nie gambar sambungan
td tue.. nie Fesyen-fesyen
untuk d gayakan p tempat keja
nampak kemas dan cantik

Hijau Turquoise
Pun apa kurangnya.. Cantikkkk

Tudung Alap Baru 2011
Black Colour sya sukeeeeeee...

Amboiiiii.. Tudungku ada
Bunga Rose tersangkut plak...

Muka Bulat
Dgn Tudung Syria
Warna Pelangi... Lip Lap gitu...

Shawl wit Myself January 2012

Hari nie 8 Jan 2012
Ahad .... yang memboringkan
lama berfikir nak wat ape.. tetiba
tercipta satu "idea gila2" yang dah lama tak wat
d mana ari nie sya mulakan diri dgn make up
kemudian mencuba beberapa jenis
selendang Pushmina @ Shawl
untuk digayakan.. hahahahahahh
smbl ingin tau sama ada muke
sya nie padan ker tak...
so.. Jom layan beberapa jenis
Shawl yg digayakan
Layansssss.....

Ini la saya dgn
trademark 2012
Ok kannnnn...........

Sweet Pinkkk
I Loike Very Muchhh...

Nie Selendang Pashmina
Bole gak d buat tudung rupanya
biar pun tebal....

I Like Colour Blue...
Nice Post....
Nice Smile.........

Jelingan manjeku..
sweet smile N sweet Pink Shawl
... akssssssss....

Shawl
Black & White wit Bunga2
Sweet gak la kan....

Saturday, January 7, 2012

Jalan @ 1Borneo...


Penat plaK rasanya malam nie
coz PENAT seharian
berjalan-jalan cuci2 mata di 1B
dah lama tak jln2.. biar pun hari2 lalu
tak pernah pun rasa nak turun nak jln2
di situ... tp hari nie best jalan dan habisku tawaf
satu 1B tue ngan Sena Senze...
lilau-lilau mata tg
k baju2 yang SALE,
sana sini SALE terutama kat Padini, Nuichi, Levi's
& Banyak lg outlet yg ada .. sume rata2 SALE
dan paling bnyk warna yg dapatku lihat warna MERAH
Almaklum la kan .. Chiness New Year
dah x lama lg.. hu
huhuhuhu
.......................................
selain tue sempat gak
menjamu selera d Restoran 3 Huruf..

warna merah gak..
huhuhuhuhu...
Seronok je rasanya
aktivitiku ari nie...skrg2nya
terisi gak masaku ari nie..
xdeh la ngadu Bosan N Burink Ngan MyBee
Esok rasanya nak rehat
umah je...
coz MONDAY kena keja plak..
rasa2nya nie je kot
aktiviti hari nie
yang dapatku coretkan
Dlm Blogku yang x seberapa ini
Ok la dulu.. nak ZZZZzzz dulu
mata da pedih
Isyarat Nya bantal
dah panggil
untuk beradu... Selamat Malam
Semoga dapat mimpi yang indaH

Sweet Dream......



Sunday, January 1, 2012

1st Jan 2012

1st Jan 2012
hari nie penat jln2 ngan mama
& anak buah.. sempat
jln2 dkt Suria Sabah, Wisma Merdeka & CentrePoint ..
setelah penat berjalan2
kami sempat menjamu selera dkt
Pizza Hut, Suria Sabah
Gembira je rasa hati
bila nampak mama berselera makan best..
dapat gak sama2 makan ngan mama
hari pertama dlm thn baru 2012
teda benda atau hal yang lebih membahagiakan
aku melainkan melihat wajah mama
yang tgh bahagia..
menjamu selera... suke lihat mama happy
Ya Allah semoga engkau mempermudahkn
rezekiku.. dan boleh bawa mamaku
lg jln2..hiihihihihihihi

Jom Tengok Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sudi-sudikan la Drop Nama Anda di Sini !!!!