Thursday, July 28, 2016

Adik Nurul Amira!!!

Nak cerita nie tentang budak nie dia sorang yang baik dan periang .. tapi yang bestnya saya suka dia nie coz dia nie suka gadget dan creative. besala kan budak-budak fresher lagi.. budak baru abis graduan.. memang idea dia bnyk saya suka.. suka minta idea kat dai lepas tue dia nie bukan jenis kerekkkk tau.. dia memang jenis sempoii tapi smart tau.. suka ngan dia nie.. kecik-kecik tapi lasak. mungkin lepas nie banyak lagi benda nak belajar dan kongsi dari dia nie.. coz semua benda dia buat DIY je ok.. so nampak tak kat situ dah jimat... so untuk nak banyak lagi ilmu dari dia nie.. kena la kenal dan berkawan dengan dia .. itu je nak cerita saya nie tak reti sangat nak bercerita tentang org apa yang saya tulis nie apa yang saya rasa.. hahahahahahahahahahaaa (budak baru belajar nak menulis blog la katakan)


Nie la budak tue.. comel kan :)
Adik Nurul Amira Abdullah @ mira

Wednesday, July 27, 2016

Product Tati Terbaek!!!

Hi semua.. Syukur Alhamdulillah, Allah masih berikan kesihatan yang baik pada hambaNya yang daif nie.. sejak kebelakangan ini banyak kita tengok macam-macam product yang dijual.. merata macam-macam ada dari cream muka hinggala ke collegan. Disni saya nak kongsi satu produk nie memang terbaik la .. tapi kehebatan produk nie memang bukan setakat saya je yang guna.. semua orang2 yang saya tanya rata-rata memang memilih produk nie... nak tau produk apa nie la dia "TATI" memang best klu tak caya try trial setnya memang terbaek la.

Kalau rasa ingin mencuba produk TATI skin care nie.. tinggalkan no hp anda dalam ruangan komen yer .. bole kita wassapp je.. tapi terus terang cakap memang produk nie memang baik and superb... so adik-adik manis diluar sana jangan lama2 jom kita pakai TATI skin care nie.. memang baik dan bagus harga pun harga mampu milik tak mahal tapi kesan pada kulit yang bermasalah memang sangat berkesan.. so jangan tunggu lama lagi jom kita berTATI.. pasti flewwless tau..



Ini la produknya .. jome sweet-sweet gituhhhh


Tuesday, July 12, 2016

Assalamualaikum...Coretanku di Syawal Ke - 7


Assalamualaikum semua... Auchummm bersin rasanya bila buka blog yang dah lama di tinggalkan .. sedih je ayat bukan tak nak update tapi tak ada masa rasanya nak update setiap hari almaklumla sekarang nie keja makin bertambah-tambah.. jadi bila dah penat semua pun dah tak dapat update lagi-lagi blogku yang dah lama kena serangan laba-laba nie. sebenarnya saya nak kongsi cerita je tentang puasa dan raya baru-baru nie.. lain sungguh rasanya raya tahun nie walaupun saya tak balik sabah tahun nie coz tahun nie turn suami beraya di kampungnya.. tapi kampung pun bukan jauh sangat dekat je di Banting.. tp seronok gak sambut raya kat banting walaupun tak sehebat di kampung yang betul-betul suasana kampung. tapi saya seronok beraya disini, anak-anak pun seronok.

Insyahallah tahun depan kalau panjang umur kami sekeluarga akan beraya di KOTA KINABALU SABAH. tapi tak sabar rasanya nak balik Kota Kinabalu ujung tahun nie. nak jumpa mak ayah dan adik beradik yang lain dan yang paling utama nak jumpa nenekku tersayang I Love U Inah... usia dia makin hari makin berusia.. semoga panjang umur nenekku tercayang. sedih plak bila kenang dia.. iya la setahun sekali je dapat balik kampung halaman.. kalau dah bersuami atau bekeluarga nie nie la yang terpaksa kita hadap.. jumpa keluarga kena la setahun sekali yang macam saya la .. keluarga jauh dipisakan oleh laut china selatan.

terkadang bila ingat famly tue hati rasa sedih.. tp bila pandang anak-anak dan suami tercinta ada di sisi hilang sekejap kerinduan dengan famly.. tapi kita sebagai isteri dan ibu kena kuat kerna orang lain pun sama jugak cuma kalau dapat yang satu negeri atau dekat ngan famly tue satu bonus pada mereka lah. tapi kawin orang jauh  nie bagus juga seronok, keluarga berkembang dan banyak budaya yang dapat kita kongsi bersama. cara masakan dan makanan tue memang dia la... tapi syukur Alhamdulillah  saya dapat keluarga mertua yang baik dan penyayang. Ok la dulu yer nak kuar dulu nanti saya sambung lagi... sesi luahan perasaanku nie.


Jumpa lagi!!!!

Jom Tengok Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sudi-sudikan la Drop Nama Anda di Sini !!!!