Thursday, August 25, 2016

Senyum....

Assalamualaikum kengkawanku semua.. cik flower sayang korang semua muahhhkkssss... sekarang nie mood bosan tak tau nak buat keja apa.. keja bnyk tapi tak ada mood nak buat keja.. tak tau nak explain mcm mn..!!!  ok abaikan je.. nie nak share nie bila kita  suka senyum segala-galanya manis je kan... masalah akan tertutup.. bukan saya cakap sya suka senyum untuk tutup masalah tak.. tapi bila kita suka senyum bukan sahaja menampakan kita bahagia tapi buat muka kita sentiasa manis dan mudah disenangi oleh orang ramai.. selain itu dapat kawan bnyk betul tak??? betul la tue .. walaupun kita tak kenal orang tue tapi bila permulaan kita senyum automatik orang akan suka sembang dengan kita selain tue automatik bertegur sapa kn.. sama macam aku.. tak kisah la aku kenal tak kenal saya suka senyum kat org. tapi ada gak yang kita senyum dia hambar je .. tapi nampak sangat muka dia kertu.. betul tak??? so apa kata kita mulakan hari kita dengan senyuman setiap hari dan disusui dengan selawat sikit.. Alhamdulillah muka pun berseri dan manis sahaja kn.. jom tgk pic nie



Senyummmmm....


Nie la senyuman ikhlas dari cik Flower tau...!!!!

Wednesday, August 24, 2016

Tuesday, August 16, 2016

Sepetang di Taman Botani Putrajaya !!!!

Hahahahahaha... bestnya tengok anak-anakku tengah bersuka ria dan berlari-lari di taman yang luas di Taman Botani tue.. seronok tengok keluargaku yang kecil tetapi bahagia.. ayah mereka pun seronok je melayan anak-anakku bermain bubble dan berlari-lari rasa macam anak-anak baru terlepas kandang... dengan suara yang berteriak riang dan selain itu dorang main bubble sambil kejar-kejar bubble.. selain kami berkela ramai lagi pengunjung yang lain datang sama macam kami juga bawa anak-anak bermain... seronok yang paling best menarik perhatiankami suami isteri masa tue sikap baik Abg Firash.. dia nampak ramai budak kecik main-main tetiba dia pergi tempat saya nak minta sumi-sumi ala makanan budak-budak tue.. dia ambik dalam beberapa bijik dia pergi agih-agih dengan kengkawan dia dia kata dia nak bagi kawan makan.. mesti kawan suka.. happy rasa syukur rupa-rupanya anak-anakku nie tak adalah kedekut ngan makanan.. syukur ya Allah kurniakan anak-anak yang cerdik dan pintar... adik Rania plak besa la asyik keja berlari nak kejar bubble dan nak juga main bubble mcm reti tp bila tgk dia angkat batang bubble tue owhhh... ajaib betul anakku rania dah reti main.. hahahahahahhahahaaa lucu siap berkawan-kawan ngan orang yang besar dari dia lagi tue... best dan happy sesangat tengok anak-anak bahagia... taraaaaa gambar kenangan kami.


Tengok gaya adik yang sibuk mengejar bubble!!!


Ayah layankan je anak-anakmu tue!!!

KAMI Welfieee

Siap bawa tikar ok..hahahahahah

Kak Flower dengan baby rania posing

Tengok la rania tengah sibuk bermain ngan
kengkawan baru dia

nak snap gambar bole-bole plak posing mcm tue

Kami lagi ngan baby Rania

Nie la hartaku dunia dan akhirat

Baby Ogos Bufday Boy!!!

Pejam celik pejam celik anak ibu dah besar dah .... 13 Ogos 2016 baru-baru nie anak ibu Izz Firas Amsyar dah masuk usia 3 tahun.. Syukur alhamdulillah ya Allah sentiasa melindungi anak2ku semoga anakku sorang nie menjadi anak yang soleh Amin... nak cerita nie 1st planning nak bawa anak ibu nie gi Port Dikson nak celebrate bufday boy la tetiba plak anak ibu nie demam.. rupa-rupanya dia demam rindu mak ayah dia mana taknya duduk umah atok dah 2 minggu kot. Tapi bila kami datang Alhamdulillah anakku dah sihat dan makin aktif main-main dengan adik rania... gitu la rasanya kot klu anak bila tak nampak mak ayah lama .. rindu sampai demam tue.. cian anak ibu nie. tapi walaupun ia xsihat sangat masa tue .. keesokan hari tue kami bawa la abang firash gi Taman Botani, Putrajaya.. kami kiranya berkelah la kat situ memang happy je tgk abg firash main lari-lari dan main bubble dengan adik rania dan kengkawan yang ada kat situ.. masa tue memang seronok tengok abg firash sihat dan happy sesangat main. nak sambung semula cerita bufday tadi tue...hahahahha kami sambut bufday abg firas kat umah atok je mlm tue.. rasa sayu hati anakku makin besar.. dalam hati terdetik abg firash dah makin besar semoga menjadi anak yg bijak dan cerdik serta hormat orang tua... Amin


Nie la Abg Firas @ yayas
comel anak ibu nie.. muahhkkkksss


Jom Tengok Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sudi-sudikan la Drop Nama Anda di Sini !!!!