Monday, February 18, 2019

Dinosaur born in Sabah 2019

Dinosaur born in Sabah ... Hahahahahahahha... lawak kan ... tapi iya la mungkin ini trademark yang sesuai untuk pameran Dinosaur nie.. masa cuti panjang hari tue sempat la bawa anak-anak dan adik-adik beradik yang lain jalan-jalan bawa anak-anak pegi tengok Dinosaur harga tiket dewasa RM5 dan kanak-kanak tetapi kanak-kanak bawa 7 tahun free, berbaloi la jugak harga tiket walaupun kawasan pameran dinosaur nie tak la seluas mana tapi puashati jugak tgk sebab sekali pandang tengok Dinosaur nie macam real plak .. selain dinosaur .. panda pun ada.. menarik la jugak .. bila tengok anak-anak saya pun terhibur tengok pameran dinosaur nie.. walaupun ada anak buah saya n anak saya takut tengok nie Dinosaur... tapi sekurang-kurangnya terisi jugak masa cuti mereka dengan aktiviti-aktivit macam nie..

macam-macam jenis Dinosaur ada d sini selain terowong lampu-lampu neon pun ada.. best juga sekali sekala layan pameran-pameran macam nie.. ndak jugak bosan... apa yang penting anak-anak saya terhibur dan kami as a parents ada time untuk anak-anak walaupun siang hari sibuk mencari rezeki kan... hahahahahha ok la tak nak la celoteh panjang-panjang nanti banyak pulak mengarutnya...


Jom santai di pameran Dinosaur 











POLUMPUNG MELANGKAP VIEW CAMP SITE 2019

Assalamualaikum semua kengkawanku dalam blogku. Apa khabar hari nie?? cuti yang baru-baru nie kami sekeluarga ada pergi bercuti di percutian bajet yang baik n sangat cantik pemandangan tempatnya .. tak lain tak bukan Air terjun Polumpung Melangkap Camp Site, merupakan salah satu tempat menarik di Kota Belud yang semakin dikenali ramai disebabkan keindahan tempatnya yang memukau setiap pengunjung yang pernah datang melawat ke tempat ini. Lokasi tempat menarik ini terletak di Kampung Melangkap Baru, kira-kira 1 jam lebih pemanduan dari kota kinabalu, Sabah ikut jalan Tamparuli - Kota Belud - Ranau tetapi kita akan sampai sebelum pekan kundasang akan ada simpang masuk ke Kota Belud. Kawasan ini merupakan kawasan sukan dan rekreasi. Banyak aktiviti yang boleh dilakukan di tempat ini, antaranya ialah berkhemah, berbeku, bermandi-manda di sungai dan sebagainya. Kami sampai di Polumpung Melangkap Camp Site pada jam 10.30 pagi dan buat pendaftaran d pondok yang telah disediakan di sana kita bole sewa tapak kemah dan konopi ... kawasan dia memang sangat cantik.. di tambah lagi dengan bunyi air terjun yang sangat menyenangkan dan jugak air terjun yang sangat sejuk... best kalu dapat repeat lagi ke sana tak puas rasanya nak mandi air terjun dengan batu-batuan yang cantik dan sangat menarik. sedikit kenangan yang sempat saya rakam untuk kenangan-kenangan saya dan family... awal Februari tahun 2019.
















Sunday, January 13, 2019

Pagi isnin 15 Jan 2019

Assalamualaikum semua sahabatku yang dikasihi.. semoga pagi ini dan hari ini kehidupan kita akan lebih baik dari hari-hari sebelumnya... Aaminnn. Apa khbar hari ini.. hari nie saya rasa badan tak berapa sihat mungkin sebab pembawaan bayi kot... setiap hari badan rasa letih dan mengantuk... adoiiii kalu kata saya tak cukup tidur itu sangat mustahil la.. sebab saya memang selalu awal tido kalau waktu malam... tapi rasa macam tak cukup tido jak.. MALAS gituh!!!

Sebenarnya akk nie dah kebosanan tak tau bila nak start buat keja.. sebab duit bajet belum masuk lagi so .. semua perbelanjaan tergendala la buat sementara waktu nie.. so kerja-kerja pembelian agak slow buat masa ini.... so masih bole berehat-rehat lagi la kn.. hahahahahha gitu!!! tengok jiran-jiranku depan tengah semua dah sibuk buat keja xapa saya rehat-rehat dulu rasanya.. sebab belum ada apa-apa mau d buat kan.... xapa lah bersabar lah dulu karang keja banyak baru padan muka mu .... hahahahahhahaha... ok lah dulu ya nanti kita sambung lagiiiiiiii...

wassalam.



Thursday, November 1, 2018

Hari-hariku yang sentiasa sibuk

Assalamualaikum semua.. hari nie rasa penat sangat2 bila kita buat kerja2 yang sama balik2 ada kuiri.. hadoiiii yai sabar jak la mak.. pening dah kepala n mata tengok PC depan mata.. rasa macam tekeluar biji mataku nak buat pembetulan.. hadoiii.. nak makan pun dah tak lalu.. lepas tue dengar lagi Jiranku yang berlagak org puteh.. tapi language ke laut.. hadoiii la... bole tak kalau ckp Melayu jak kan.. KITA DI MALAYSIA LA BUKAN DI LONDON.... plesssss la... :)

OK LA UNTUK HARI INI

Jom Tengok Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sudi-sudikan la Drop Nama Anda di Sini !!!!