Monday, August 21, 2017

Assalamualikum semua!!

Assalamualaikum semua.. huhuhuuhuhuuuu.. lamanya blogku tak berupdate.. mungkin sebab banyak kerja dan satu lagi saya kan baru je bertukar suasana kerja dan tempat pun dah tempat baru ... so banyak la benda yang perlu diuruskan. Ok la bila dah bertukar di tempat keja baru nie.. semua rasa macam baru dapat kerja coz semua kerja job skop baharu. suasana tempat keja pun baharu.. orang-orang yang di sekeliling pun orang2 baharu dikenali. Alhamdulillah semuaNya baik-baik saja.

Happy rasa hati bila dapat balik ke Negeri asal... macam-macam ada.. specially makanan.. hahahahahah d KK semua ada.. makanan Haven ... murah dan sedap.. itulah penangan Negeri Sabah dibawa Bayu.. gitu!!! nie belum lagi cerita bab2 tempat menarik yang ada di KK... so kalu nak tahu apa ada d KK jangan lupa ikuti perkembangan blog saya ya... Okies.. dadadadaaaaaaaaaaaa

Wednesday, January 11, 2017

Percutian di Kundasang dan Ranau Sabah

Percutian paling best adalah di Kota Kinabalu Sabah, memang seronok la bercuti kat sini, dah la kampung halaman memang bonus la dapat bercuti di Negeri Sendiri dengan kos yang rendah.. sebab Penginapan da bole tido di umah sendiri, Kos Pengangkutan pun dah save sebab semua da kena support.. memang terbaek la. antara tempat-tempat yang menarik adalah Taman Desa Cattle, Timpohon Gate di Kaki Gunung, Arnab Village, Kirams Village, Hot' Spring di Ranau dan Kolam Ikan di Ranau... Semua tempat-tempat nie memang terbaik dan berbaloi dengan bajet yang sikit.. tempat kat sini sesuai untuk bawa family jalan-jalan atau pun nak stay untuk BBQ bersama-sama kengkawan.. Homestay dan tempat chalet kat sini tak la mahal pun tapi paling best klu kesini kena stay di kaki gunung nie, bole rasa Aircon Original.. malam sejukkk sesangat inikan nak mandi di waktu pagi hohohohohhohoooo.. sejuk nak mam :)




































Monday, January 9, 2017

Percutian di SABAH (Shahbandar, TUARAN)

Akhir Tahun lepas pada 29hb Dis 2017 .. kami berada di Sabah untuk bercuti.. almaklum la kan.. Setahun sekali je balik tengok mak ayah di Sabah.. dalam masa yang sama kami pun ambik la kesempatan bawa anak-anak pergi bercuti di Sabah ... sempat la juga melawat tempat-tempat menarik yang ada di Kota Kinabalu Sabah. Tempat pertama Bandar Tuaran (ShahBandar, Cowboy Town) tempat nie baru lagi.. so facilities tak banyak sangat masuk pun masih free lagi, tapi memang cantik la tempatnya.. ada kawasan paya bakau yang bole dilawati.. dan dalam kawasan paya bakau tue ada Restaurant .. tempat nie memang sesuai untuk bawa famly jalan-jalan.. selain itu kat tempat nie kita bole masuk menunggang kuda.. dan bole tengok kuda dan tempat dia memang menarik la.. suka sangat jalan-jalan di Kota Kinabalu nie.. semua tempat-tempat menarik ada di SABAH BAH!!!

Taraaaaaa...














Lawatan Ke Media Karangkraf Di Shah Alam, Selangor..

Salam semua.. lamanya tak tak update blog nie... rasa macam baru buat blog baru plak.. nak karang pun tak tau nak cakap apa?? hahahahahhahha... sebenarnya nak kongsi je pengalaman masa Kementerian buat lawatan di Media Karangkraf tahun lepas Dis 2016.. tapi sebab masa tak cukup untuk buat update blog nie so.. tue yang lama xupload gambar-gambar masa buat lawatan hari tue... masa kami buat lawatan ke Karangkraf nie memang banyak pengalaman dan ilmu yang boleh di kongsi dengan staf Media KarangKraf.. selain di bawa untuk meninjau-ninjau kawasan Kilang Percetakan kami juga dibawa untuk melihat sendiri bagaimana dan peralatan apa yang mereka gunakan untuk buat percetakan... Karangkraf bukan sahaja mencetak buku-buku majalah dan Al-Quran tetapi dia juga menyediakan perkhidmatan mencetak Album Persendirian.. laporan... cetakan harga di pasaran seperti Tesco..Mydin..Giant dan banyak lagi lah.. selain itu, Media Karangkraf juga ada memberikan biasiswa kepada pelajar-pelajar yang sambung belajar di Universiti Swasta dan pelajar yang keputusan kurang cermelang masa SPM. memang menarik bila kita dengar dari orang Media Karangkraf sendiri yang menyatakan bahawa mereka menawarkan pembiayaan pembelajaran di Universiti Swasta...

JOM LIHAT GAMBAR KAMI!!!!

















Jom Tengok Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sudi-sudikan la Drop Nama Anda di Sini !!!!